Intressepolitiskt program 2017 – | Fritid och kultur

Det är på fritiden som vi är mest fysiskt aktiva. En aktiv och meningsfull fritid främjar hälsa och välbefinnande för alla oavsett ålder och på många olika sätt. För att åstadkomma goda förutsättningar för en aktiv fritid krävs samverkan mellan olika aktörer i samhället.

Goda exempel

Här vill vi visa upp goda exempel på vad som görs för att främja fysisk aktivitet och rörelse i Östergötland. Det gör vi för att sprida goda exempel vidare så att de kan inspirerar andra.

Efterlys eller bidra med ett gott exempel

Saknar du ett gott exempel på webbsidan eller har du själv något kul att dela med dig av? Hör av dig till oss och berätta mer!

”Idrotten gör Östergötland starkare. Med ett stort antal föreningar över hela länet har vi en viktigt uppgift i att erbjuda ett livslångt idrottande i förening för alla östgötar.”

Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna

Målbild

Ett samhälle med nytänkande och flexibla idé­burna organisationer, som tillsammans med offentliga och privata aktörer, aktivt främjar fysisk aktivitet och rörelse för alla hela livet. Med fokus på rörelseglädje, demokrati, delaktighet och samverkan i ett inkluderande samhälle där alla medborgare ges möjlighet att delta utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

 

Webbsidor, filmer och artiklar

Intressepolitiskt program 2017

Hemsida: Intressepolitiskt program (Riksidrottsförbundet, 2017)
Kategorier: Forskning, fakta och debatt, Fritid och kultur
Uppdaterad 10 månader sedan

 

 

 

Rapporter

Intressepolitiskt program 2017

Hemsida: Intressepolitiskt program (Riksidrottsförbundet, 2017)
Kategorier: Forskning, fakta och debatt, Fritid och kultur
Uppdaterad 10 månader sedan

 

 

Känner du till någon bra rapport, någon spännande nyhet eller bra länk? Tipsa oss!

”Den idéburna sektorn har unika möjligheter att främja rörelse och välmående för alla och samtidigt verka för integration, demokrati och delaktighet.”

Camilla Carlsson, ordförande Föreningen Se Upp

  • Strategin Sätt Östergötland i rörelse.nu, ger ett grundläggande ramverk för ett strategiskt arbete med sikte på ett aktivare östergötland 2025. Syftet är att stärka ett långsiktigt arbete för jämlik hälsa genom ökad fysisk aktivitet – där nyckeln till framgång är samverkan. Fundera på hur du och din organisation kan medverka till det.