Bastun i skogen lockar fler med digital bokning

        Bastun har funnits i över sju år, men sedan möjligheten att boka den digitalt kom så har intresset ökat rejält. Det är en spännande utveckling och något som vi kommer att ta fasta på i kommande satsningar.

Det säger Lina Hedmark, friluftsstrateg i Norrköpings kommun som har ansvar för att utveckla friluftslivet i kommunen.

        Som friluftsstrateg är jag särskilt glad över bastun i skogen, som Norrköpings kommun erbjuder. Den lockar folk ut i naturen och ger både en naturupplevelse och en god promenad, säger hon.

Bastun i skogen hittar man på sajten Naturkartan, som Norrköpings kommun använder. Det kostar 20:- att boka, och då ingår ved.

– Naturkartan är en digital guide till natur och friluftsliv för webb och mobil. Vi använder tjänsten för att lättare få folk att hitta till våra naturreservat och fina oaser runt om i kommunen, säger Lina.

Tack vare Naturkartan kan man nu boka bastun direkt i mobilen, vilket har gjort den betydligt mer populär än tidigare. Bastun har i genomsnitt 75 bokningar i månaden – och intresset har ökat rejält det senaste året.

        Det är tydligt att möjligheten att boka digitalt har ökat intresset. Det ska vi absolut ta fasta på för andra friluftstjänster också. Redan nu kan man hitta till vårt utegym vid Yxbacken, till vandringsleder, badplatser och naturreservat.

I framtiden hoppas Lina att alla leder ska finnas utmärka, och att man ska kunna söka rätt utmaning beroende på de behov man har. Att öka tillgängligheten att komma ut i naturen och röra på sig är ett viktigt uppdrag, men även att göra naturen tillgänglig genom att fler kan hitta till de leder och motionsspår som finns.

        Det vore roligt att i framtiden kunna bygga en bastu till, och jag funderar på var den bästa platsen skulle vara berättar Lina.

Här kan man boka bastun i skogen:

http://naturkartan.se/guides/norrkoping/news/984

 

 

 

Publicerat: 12 december, 2017 Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum Faktaansvarig: Matti Leijon

Fler goda exempel

Efterlys eller bidra med ett gott exempel

Saknar du ett gott exempel på webbsidan eller har du själv något kul att dela med dig av? Hör av dig till oss och berätta mer!

  • Strategin Sätt Östergötland i rörelse.nu, ger ett grundläggande ramverk för ett strategiskt arbete med sikte på ett aktivare östergötland 2025. Syftet är att stärka ett långsiktigt arbete för jämlik hälsa genom ökad fysisk aktivitet – där nyckeln till framgång är samverkan. Fundera på hur du och din organisation kan medverka till det.