Senioriterna dansar line-dance för äldre

Det är så viktigt att de äldre får komma ut och får möjlighet att röra på sig. Det skulle behövas mycket mer! När vi kommer och dansar för de äldre, och de får testa, så märken vi vilken skillnad det gör.

Det säger Bibbi Laestadius, en av medlemmarna i Senioriterna, en line-dancegrupp på nio personer, som åker runt och har dansuppvisningar och prova-på på olika äldreboenden i Linköping.

På de ställen där de boende vill och kan prova så dansar vi tillsammans. Det är väldigt uppskattat, berättar Bibbi.

Gruppen startades för sex år sedan och förfrågningarna ökar stadigt. De flesta veckor består av två träningstillfällen och en uppvisning.

Vi har femton olika danser som vi kör på uppvisningarna. Line-dance innehåller 160 olika stegkombinationer, så det gäller att hänga med och vara pigg både i benen och hjärnan, skrattar Bibbi.

 

Publicerat: 14 februari, 2020 Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum Faktaansvarig: Matti Leijon

Fler goda exempel

Efterlys eller bidra med ett gott exempel

Saknar du ett gott exempel på webbsidan eller har du själv något kul att dela med dig av? Hör av dig till oss och berätta mer!

  • Strategin Sätt Östergötland i rörelse.nu, ger ett grundläggande ramverk för ett strategiskt arbete med sikte på ett aktivare östergötland 2025. Syftet är att stärka ett långsiktigt arbete för jämlik hälsa genom ökad fysisk aktivitet – där nyckeln till framgång är samverkan. Fundera på hur du och din organisation kan medverka till det.