Dolphins erbjuder ”Basket där du bor” för att fler ska upptäcka basket

– Barnen måste ha något att se fram emot. Det här projektet har fått fler att spela basket, och röra på sig tillsammans i stadsdelen där de bor.

Damir Sepulveda är ungdomstränare i Dolphins och ansvarig för projektet ”Basket där du bor”. Projektet vänder sig till barn i årskurs 2 och 3 i stadsdelarna Navestad, Hageby, Klockaretorpet och Rambodal i Norrköping. Syftet är att få fler att upptäcka basket, och att börja träna och ha kul tillsammans.

– Många barn har föräldrar med invandrarbakgrund, och de är inte alltid vana vid att engagera sig i föreningar på det sätt som vi gör i Sverige. Därför är det här ett bra sätt att få igång både barn och föräldrar, berättar Damir.

Barnen tränar 1 gång i veckan, och de utnyttjar de hallar som redan finns i de olika stadsdelarna. För det mesta är det skolornas gymnastiksalar som används.

– Vi försöker dela upp grupperna i tjejer och killar för att alla ska få möjlighet att träna på sina villkor, säger Damir.

Dolphins anordnar också turneringar 1 gång i månaden, där de bjuder in lag från alla de olika stadsdelarna, och även lag från andra städer. Det brukar bli festliga tillfällen då alla träffas och lär känna varandra.

– Den senaste turneringen hade vi nu i januari – det var 18 lag som möttes i Stadium Arena. Det är en utmaning både för bar och tränare, och gör att barnen växer och utvecklas både i sin idrott och socialt. Det är roligt att se!

Projektet ”Basket där du bor” stöttas av Östergötlands idrottsförbund och Hyresbostäder. Stödet har bestått av sponsring, ledarutbildning, men även stöd till hallhyra och utrustning.

– Till hösten satsar vi på att starta grupper i mellanstadiet också. Vi har vuxit ända sedan starten 2014, men vi vill hålla samma kvalitet få den fina respons från barnen som vi fått hittills. Därför har vi valt att fortsätta i de stadsdelar där vi är, och utvidga den verksamheten, så att vi når ännu fler barn, avslutar Damir Sepulveda.

Publicerat: 25 januari, 2017 Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum Faktaansvarig: Matti Leijon

Fler goda exempel

Efterlys eller bidra med ett gott exempel

Saknar du ett gott exempel på webbsidan eller har du själv något kul att dela med dig av? Hör av dig till oss och berätta mer!